Tuin & natuur


Beleef de natuur in al haar gedaantes, oude en nieuwe natuur, de diversiteit van bloemen, planten en dieren en alle schakeringen van kleuren en geuren.

De Roode Vennen
Op de Roode Vennen beleef je de natuur in al haar gedaantes.  In een steeds weer terugkerend ritme presenteert ieder seizoen weer haar charme en zijn er weer nieuwe dingen te ontdekken. De basis van ons verhaal en ons leven hier op deze fantastische plek ligt bij de prachtige natuur waardoor wij ons omgeven en mee verbonden voelen.  Binnen een straal van enkele kilometers tref je een rijkdom aan verschillende landschapstypes zoals het Schuitwater met het omliggende moerasgebied, de hogere zandgronden met de beboste stuifduinen en de Swolgense Heide. Ieder met hun eigen leefgebieden voor planten en dieren.

Nieuw ontwikkelde natuur
We zien dat de door ons ontwikkelde nieuwe natuur zich begint aan te sluiten bij het omliggende natuurgebied. Dieren die zich hier thuis beginnen te voelen en hun sporen na laten zoals de das, de dansende reeën, de ganzen en watervogels die de natuurvijver steeds meer weten te vinden en de vlinders die in de kleurrijke begroeiing en de vruchten in de tuinen en aan de bosranden een nieuwe leefomgeving vinden.  Vlindertellingen van het afgelopen jaar, gehouden op ons landgoed wezen uit dat er diverse bedreigde en voor het Schuitwatergebied nieuwe soorten zijn waargenomen.

Al dit mooie om ons heen doet ons beseffen hoe veel er te beleven is in de natuur om ons heen en hoe zuinig we moeten zijn op de wereld om ons heen.  Wij staan dan ook open voor nieuwe initiatieven en activiteiten waarbij we mensen kunnen inspireren en dichter bij de natuur kunnen brengen. We denken hierbij bijv. buiten-koken met ingrediënten uit de natuur, vergaderen op de hei, werken in de natuur, wandel-coaching, teambuilding en trainingen.